O Klubu

Jedriličarski klub – Yacht club „Jadro“ osnovan je 3. svibnja 1998 g. u Selcu.
Od samog osnutka klub je član Hrvatskog jedriličarskog saveza (HJS), a time i Saveza olimpijskih sportova pri Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), International Sailing Federation – Međunarodnog jedriličarskog saveza (ISAF), European Sailing Federation – Europskog jedriličarskog saveza (EUROSAF) i Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK). Od 2014.g. član je i Jedriličarskog saveza Primorsko-goranske županije (JSPGŽ), a time i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije (ZSPGŽ).
Suosnivač je i član Organizacijskog odbora „Kupa Hrvatskog Primorja“* za klasu krstaš.

Cilj J.K.-Y.C. „Jadro“ stvaranje je uvjeta za nesmetan razvitak jedriličarskog sporta u svim njegovim oblicima na području Grada Crikvenica i Primorsko-goranske Županije, a sve u skladu sa zakonima i propisima nadležnih tijela, kao i povezivanje s hrvatskim i svjetskim jedriličarskim sportom u cilju podizanja kvalitete jedriličarstva.

Članovi kluba redovito se takmiče na službenim nacionalnim i međunarodnim regatama, te su klub predstavljali na Državnim, Europskim i Svjetskim prvenstvima.
Klub se iskazao u organizaciji regata, na kojima redovito ugošćuje takmičare iz Hrvatske i inozemstva. U tome blisko surađuje s lokalnim institucijama i privrednim subjektima kako bi promovirali kulturu i turistički potencijal našeg kraja. S tim ciljem aktivno sudjeluje i u drugim manifestacijama.
Vrijedi istaknuti da su svi članovi kluba volonteri. Treninge, opremu i takmičenja financiraju sami te ulažu veliki trud u održavanje manifestacija i funkcioniranje kluba kojeg pomažu i materijalno.


Podaci iz Registra udruga:

Registarski broj: 08000557

OIB: 19289304250

Naziv: JEDRILIČARSKI KLUB – YACHT CLUB “JADRO”

Skraćeni naziv: J.K. – Y.C. “JADRO”

Sjedište: Selce

Datum upisa: 12.05.1998

Datum osnivačke skupštine: 03.05.1998

Osobe ovlaštene za zastupanje: Maja Jurin – Tajnik

 

Poslovni račun

Privredna Banka Zagreb

IBAN: HR2623400091117038472


hjs

hoo

isaf

eurosaf

hztk

zspgz