Održane su regate “Selce open 2015” i “Regata s gostima”

srpanj 7, 2015

Tri dana je trajalo druženje jedriličara u Selcima. Počelo je u petak sa party-jem dobrodošlice. Desetak pristiglih posada zabavljalo se do kasno u noć.
U subotu se jedrila regata krstaša Selce open 2015. Točno u podne startalo je 40 krstaša, od čega 32 u službenoj konkurenciji. Bonaca i sparina mučile su jedriličare dok nije zapuhao lagani levant. Regatni odbor je malo skratio navigaciju pa su gotovo svi stigli do cilja. Najbrži brod u ovakvim uvjetima se opet pokazao Folow us Vulkan nova, s kormilarom Ivicom Šćurićem. Drugi je ciljem prošao Damaco s kormilarom Damirom Vranićem. Iako je Damaco pobjedio na Grobničkoj i Kraljevačkoj regati, nije im pošlo za rukom prekinuti seriju Ivice Šćurića kojem je ovo četvrta uzastopna pobjeda u Selcima. Treći je ciljem prošao DSK kormilara Darka Kesera ispred Roberta Žmikića na Paikei. Tri posade nisu uspjele doći do cilja u predviđenom vremenu. Naročito nam je žao što je na startu morao odustati Drago Bugarin s Crvenkapicom. Nadamo se vidjeti ga na startu već u subotu u Novom na Regati Vinodolskog kanala. I osam posada izvan službenog dijela regate pokazalo je zavidnu vještinu, pa je prava šteta da se ne natječu u službenoj konkurenciji. Ostatak dana protekao je u druženju uz gastro ponudu i koncert. Posade koje su odlučile ostati nakon regate, dobro su se provele.
U nedjelju je deset posada s pedesetak gostiju jedrilo Regatu s gostima. Iako je naglasak bio na druženju, kako na moru tako i na rivi, vrijedi istaknuti da je Matej Jeličić za kormilom Paikea-e bio najbrži.
Zahvaljujemo se svim posadama na dolasku i ugodnom društvu. Najbržima čestitamo na umjeću i očekujemo Vas svih 11. rujna na startu Trke oko Krka.
Zahvaljujemo na pomoći u organizaciji: Gradu Crikvenici, TZG Crikvenice, ŽLU Crikvenica, Jadran Crikvenica Hoteli i kampovi. Zahvaljujemo se i našim sponzorima, a naročito buffetu Venus, konobi Riva, Opel servisu Hadrović, baru Goya, trgovini Ella, HOK osiguranju i Ćiri.
Posebna pohvala ide brojnim volonterima, koji su nam svojim trudom sve to omogućili.

Rezultati Selce open 2015:Rezultati

Fotogaleriju objavit ćemo uskoro.

PODJELITE S PRIJATELJIMA!