Peto izdanje Trke oko Krka

rujan 6, 2018

Slijedeći će se vikend (7.-9. rujna) u organizaciji jedriličarskih klubova „Jadro“ iz Selca i „Burin“ iz Novoga, održati peto izdanje višednevne odobalne regate Trka oko Krka. Sada već dobro poznatu rujansku regatu na Kvarneru, ove će godine prema najavama odjedriti tridesetak jedrilica.

Suorganizator regate je “Mitan Marina” gdje će se odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start. U marini će se održati i ceremonija proglašenja pobjednika uz završni domjenak.

Najzanimljivije nadmetanje zasigurno očekuje jedriličare u klasi  JOD 35, u kojoj je za sada prijavljeno osam posada. Naime, radi se o dobro znanoj bivšoj ACI-jevoj floti koja je u rukama novih vlasnika pravo osvježenje na jedriličarskoj sceni Kvarnera. Jedrilice će biti dostupne za najam i na drugim regatama, a u većem se broju očekuju već krajem mjeseca na poznatoj Galijoli. Posada Jadra nastupit će na klupskom JOD-u “Selce”.

Trka oko Krka  je uvrštena u novoformirani „CRO ORC Offshore Cup“ za što se i boduje. U navedenom se kupu rezultati svih jedrilica s ORC Club premjerom zbrajaju za ukupni poredak, a do sada su odjedrene Jadranska regata,Komiška regata i Južnodalmatinska regata. Do kraja sezone preostalo je još šest regata: Trka oko Krka, Regata tisuću otoka (boduju se dvije etape), Galijola, Viška regata, Regata oko Dugog otoka i Jabuka. Budući da se četiri lošija plasmana odbacuju, sve je još otvoreno za osvajača kupa.

Start regate planiran je u petak 7. rujna u 19:00 ispred Mitan marine (Novi Vinodolski), a cilj u Selcu najkasnije u nedjelju 9. rujna u 14:00. Uz povoljne vremenske uvjete, očekujemo i obaranje rekorda iz 2014. g. od 8h 8min 50sec.

Start regate bit će moguće pratiti s broda  „Mali Marino“  koji isplovljava iz Selca u 17:30 s povratkom u 22:00, a iz Novoga isplovljava „Vila Vinodolska“. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem „live-trackera“ na www.regate.com.hr.

Pokrovitelji regate su: PGŽ, Gradovi Crikvenica i Novi Vinodolski, Turističke zajednice gradova Crikvenica i Novi Vinodolski, ŽLU Crikvenica.

PODJELITE S PRIJATELJIMA!