Regata drvenih barak

Poštovani,

izuzetna nam je čast pozvati Vas na prvu

„Regatu drvenih barki“

koja će se održati u Selcima, u nedjelju 2. kolovoza 2015. g., uz bogat i prigodan program na rivi u sklopu kojeg ćemo održati prezentaciju tradicionalnih jela i natjecanje u kuhanju brudita, a sve će biti popraćeno prigodnim nastupom domaćeg KUD-a “Neven”, Tria Crikvenica i druženjem uz gradele i bevandu.

Program događanja:
– 09:00 – 10:30 ispod dizalice – prijem sudionika, priprema barki
– 11:00 marenda za sudionike
– 11:30 na staroj paladi – sastanak kormilara
– 12:00 ispred lanterne – start regate
– 15:00 na staroj paladi – početak takmičenja u kuhanju brudita
– 19:00 na staroj paladi – svečano proglašenje pobjednika i večera za sudionike

Ovom manifestacijom želimo doprinijeti očuvanju kulture i tradicije, te potaknuti vlasnike i buduće vlasnike tradicionalnih plovila, na zadržavanje i obnovu tih vrijednih dragulja. Prepoznali smo to kao potrebu, jer u Vinodolskom kanalu nema slične inicijative, a drvenih barki je sve manje.
Vaša podrška i dolazak bi nam puno značili i dali dodatnu motivaciju da ustrajemo u namjeri da ovo postane tradicionalno okupljanje. Vjerujemo da će ovo biti i podstreh vlasnicima da urede svoje barke i s njima pohode slična događanja na Kvarneru. Svim učesnicima osiguran je parking za automobile i prikolice, spuštanje i dizanje barki dizalicom, privez i sva potrebna pomoć.
Za sve dodatne informacije, te potvrdu dolaska molimo Vas kontaktirajte nas putem telefona (098 755 892) ili elektronske pošte (jadro@yc-jadro.hr).

Veselimo se Vašem dolasku!

 

SELCE12