ŠESTO IZDANJE REGATE “TRKA OKO KRKA”

rujan 10, 2019

20. do 22. rujna će se u organizaciji jedriličarskih klubova „Jadro“ iz Selca i „Burin“ iz Novog Vinodolskog, održati šesto izdanje višednevne odobalne regate Trka oko Krka. Sada već dobro poznatu rujansku regatu, ove će godine prema najavama odjedriti tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih „jurilica“ zastupljene će biti i atraktivne klase Mini 650, Melges 24, J70, JustinTen.

Ove godine start će se održati ispred luke Selce, gdje će se odvijati prijave, pregled jedrilica i opreme, domjenak dobrodošlice i završne pripreme za start.  Na cilju jedriličare očekuju sigurni vezovi i puni komfor „Mitan Marine“ gdje će se održati i ceremonija proglašenja pobjednika uz završni domjenak.

Najzanimljivije nadmetanje zasigurno očekuje jedriličare u klasi  JOD 35, u kojoj je za sada prijavljeno šest posada. Naime, radi se o dobro znanoj bivšoj ACI-jevoj floti koja je u rukama novih vlasnika pravo  osvježenje na jedriličarskoj sceni Kvarnera. Organizatori raspolažu s još nekoliko brodova tog tipa pa su moguće i „last minute“ prijave. Jedrilice će biti dostupne za najam i na drugim regatama, slijedeći vikend u Malom LošinJu te krajem mjeseca na poznatoj Galijoli.

Trka oko Krka  je uvrštena u novoformirani „CRO ORC Offshore Cup“ za što se i boduje. U navedenom se kupu rezultati svih jedrilica s ORC Club premjerom zbrajaju za ukupni poredak, a do sada je odjedrena Jadranska regata. Do kraja sezone preostalo je još šest regata: Trka oko Krka, Regata tisuću otoka (boduju se dvije etape), Galijola, Viška regata, Regata oko Dugog otoka, Jabuka i Susak za posade. Budući da se četiri lošija plasmana odbacuju, sve je još otvoreno za osvajača kupa.

Start regate planiran je u petak 20. rujna u 19:00 ispred luke Selce, a cilj ispred Mitan marine (Novi Vinodolski) najkasnije u nedjelju 22. rujna u 14:00. Uz povoljne vremenske uvjete, očekujemo i obaranje rekorda iz 2014. g. od 8h 8min 50sec.

Start regate bit će moguće pratiti s broda  „Mali Marino“  koji isplovljava iz Selca u 17:30 s povratkom u 22:00, a iz Novoga isplovljava „Vila Vinodolska“. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem „live-trackera“ na www.regate.com.hr.

Zahvaljujemo partneru Mitan marini, kao i ostalim pokroviteljima PGŽ, Gradovi Crikvenica i Novi Vinodolski, Turističke zajednice gradova Crikvenica i Novi Vinodolski, ŽLU Crikvenica.

Prijave su moguće i elektroničkom poštom putem dolje priloženog obrasca koji se šalje na adresu: dino@yc-jadro.hr

PODJELITE S PRIJATELJIMA!