TOK 2018

21552104_1569323583088742_8541395965493082742_o

Uspješno je održana peta po redu Trka oko Krka. Uz članove Jadra i Burina, domaćinstvom se iskazala i Mitan marina sa svojim ljubaznim osobljem. U ugodnom ambijentu marine, pravi predregatni šušur počeo je već danima ranije… završno pripremanje brodova, sitni popravci, lagani treninzi… Dvadeset jedrilica startalo je u petak 7. rujna u 19:00 h, ispred Mitan marine u Novom Vinodolskom. Po laganoj tramontani krenulo se prema Senjskim vratima i dalje smjerom kazaljke na satu. I opet se regatno polje oko otoka Krka pokazalo sa svim svojim čarima, vjetrovima i kurentima, te pred natjecatelje prostrlo brojne izazove i skrivene zamke. Napeta borba vodila se za ukupnu pobjedu kao i za pobjedu u svakoj grupi ali i za svako mjesto u regati. Uz brojne izmjene pozicija i pravu dramu u završnici. Ukupnu pobjedu izborio je Darko Jakovčić sa svojom posadom na Oštru, koji je opravdao odličnu formu ove sezone i nakon petog, četvrtog pa trećeg mjesta u prethodnim godinama, zasluženo pobjedio ispred Cocoona Berislava Vranića. Treće mjesto pripalo je posadi Darka Kesera na DSK Exstreme 37. Nakon što je vodeći trojac završio regatu, pet sati su sve oči bile uprte u borbu za četvrto mjesto. Iz flote Jeanneau One Design 35 jedrilica izdvojile su se tri. Iako je Davor Perović sa Skradinom izgradio naizgled nedostižnu prednost u bonacama od Glavotoka do Omišlja, od mosta do Jadranova su se karte nanovo izmješale i sustigli su ga Petar Šimunović sa Trogirom i Ozren Lončarić sa Selcima. U dramatičnoj završnici Selce pobjeđuje za dužinu broda ispred Trogira za veliko slavlje domaćina. Ovime regata nije završena već se nastavljaju borbe za svaki refulić. Sa zalaskom sunca vjetra je skroz nestalo, ali je zato aplauz brojne publike na cilju u Selcima bivao sve veći, dok i poslijednji brod nije prošao ciljem. Po ulasku u cilj, sve jedrilice vratile su se u Mitan marinu na proglašenje pobjednika, svečanu večeru i druženje.

Za sve sudionike bio je u Mitan marini osiguran besplatan vez za jedrilice i parking za automobile.

marina

Pokrovitelji regate bili su: Primorsko-goranska županijaGrad Crikvenica, Grad Novi VinodolskiŽupanijska lučka uprava CrikvenicaTuristička zajednica Grada Crikvenice i Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, M/B Mali Marino.

Svi zainteresirani start regate su mogli pratiti iz Mitan marine ili s broda Mali Marino koji je isplovio sa selačke rive.

Live on-line tracking regate omogućio je portal regate.com.hr

Za Oglas regate kliknite ovdje: Oglas

Regata se jedrila prema Open i ORC razvrstavanju, te je  bodovana za ukupni poredak CRO ORC Offshore Cup-a. Organizator Kupa je Udruga jedriličara CRO ORC. Regate koje se boduju za Kup su: Jadranska, Komiška, Južnodalmatinska, Trka oko Krka, Tisuću otoka, Galijola, Viška, Oko Dugog otoka i Jabuka.

Zahvaljujemo Martini Marinić iz studija IN10S na dizajnu plakata.

Tok-2018-plakat-web-02