Zaplovio klupski krstaš

svibanj 1, 2018

J.K.-Y.C. „Jadro“ nizom aktivnosti obilježava svoj dvadeseti rođendan pa je tako prošle subote svečano porinut prvi klupski krstaš „Selce“.

                Klub je osnovan 3. Svibnja 1998. g. i bilježi kontinuirani napredak u svim područjima djelovanja. Iako je danas rad sa mladima primarno opredjeljenje kluba,  prve godine postojanja obilježilo je jedrenje na krstašima. Redom su to bile privatne jedrilice članova kluba, a od sad klub ima svoj školski, regatni brod. Jedrilica je Jeanneau One Deseign 35, svečano porinuće i krštenje održani su u selačkom portu. Kuma broda je Ema Sapunar, mlada jedriličarka iz klupskih redova, a Selcima je zaželjela dobar vjetar.

                Jedrilicu će članovi kluba koristiti za školu jedrenja, sudjelovanje na regatama i drugim sportskim i promotivnim manifestacijama. U planu su nastupi na regatama Kupa Hrvatskog primorja i CRO-ORC OffShore Cup-a. Nabava jedrilice poboljšat će uvjete za sport, organiziranje aktivnosti za mlade, razvoj tehničke kulture i promociju Selca i Crikvenice kao turističke destinacije.

PODJELITE S PRIJATELJIMA!