TOK 2016

2016 start

Treće izdanje Trke oko Krka održano je od 9. do 11. rujna 2016.g. Startalo se iz Novog Vinodolskog, cilj regate je bio u Selcima. U dva prethodnaa izdanja vidjeli smo i dva lica našeg akvatorija. Natjecatelji su se prve godine nadmetali praćeni burom, a druge godine se izazov sastojao od bonace i kurenata. Tako smo prve godine imali rekordno brz ulazak u cilj nakon 8h8min50s, a druge godine najduže zabilježeno vrijeme jedrenja od 41h48m15s (uz neke jedrilice koje su jedrile svih predviđenih 43h, ali nisu uspjele preći ciljnu liniju).  Po jednu pobjedu i drugo mjesto između sebe su podijelile posade jedrilica Megaenergija iz Slovenije i Damaco iz Kostrene, dok je dva treća mjesta osvojila domaća posada na jedrilici Paikea iz Novog Vinodolskog. Iako ih na prošlogodišnjem startu mnogi nisu vidjeli kao favorite, ove tri posade su potvrdile svoju kvalitetu.

Oglas regate

Nakon starta, jedreći pravo u Senjska vrata, odvojili su se DSK, Paikea, FLY 4 i Joker. Jedreći prema Senju, pa u Vrata, posada Oštra je uhvatila priključak sa vodećima. Nakon povratka i ponovljenog starta, Be First odličnim jedrenjem bliže Krku, vraća se u gornji dio poretka. Za vrh poretka, neravnopravnu borbu sa većim jedrilicama vodili su Wild Devil Baby i Joker. U subotu ujutro vodeći su prošli ispod mosta. U završnom sprintu Paikea gubi šansu za pobjedu i nakon dva treća, osvaja drugo mjesto iza DSK. Noćni duel između Oštra i FLY 4, preselio se sa vanjske na unutarnju stranu Krka. Oštro odolijeva napadima sve do milju ispred cilja, kada FLY 4 bira malo drugačiju liniju i prolazi ciljem kao treći. Ubrzo nakon njih u cilj ulaze Wild Devil Baby i Tempesta.

TOK 2016 REZULTATI

Pogledajte kako su regatu doživjeli naši prijatelji iz JK Samobor:

Za Jadro su nastupili Mali Mirakul i Ora. Na MM-u su jedrili Ozren Lončarić, Eduard Lončarić, Mirko Lončarić i Josip Lončarić.

Pokrovitelji Jadra, u organizaciji regate, su bili Grad Crikvenica, TZG Crikvenice, Dr. Milan Lončarić, Mali Marino, Jadran d.d. i ŽLU Crikvenica.